Lammgryta med vin och oliver

Lammbog med ben är en trevlig styckningsdetalj som passar fint att laga gryta av. Benen ger fin umamismak till buljongen. Vin, senap, dragon och vitlök gör att den här grytan känns som en fläkt från Medelhavet. Receptet kan dubbleras. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor lammbog med ben
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
400 g krossade tomater
1 dl vitt torrt vin
1 tsk fransk senap
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk dragon
1 tsk timjan
50 g svarta oliver
½ dl gräslök, finskuren

Till servering:
ris
sallad

Gör så här

Krydda köttet med salt och peppar och bryn det i smör. Lägg över i en gryta, häll på tomater och vin. Tillsätt senap och sjud ca 20 minuter.

Tillsätt lök, vitlök och kryddor och sjud ytterligare 10 minuter eller tills köttet känns mört.

Lägg i oliver och strö över gräslök. Servera med kokt ris och sallad.