Lammjärpar med gurkyoghurt och bulgursallad

Laga goda järpar av lammkött och servera dem till en läcker sallad på bulgur med sval gurkyohurt som sås. 

Ingredienser

4 portioner

400 g lammfärs
1 gul lök, hackad
1 kokt potatis, riven
½ ask djupfrysta örtkryddor provencale (35 g)
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör att steka i

Gurkyoghurt:
2 dl matyoghurt
½ gurka, skalad, urkärnad, grovriven
1 tsk salt

Bulgursallad:
2 dl bulgur
1 purjolök, finstrimlad
2 tomater, fintärnade
2 dl persilja, hackad
½ dl färsk mynta, hackad
3 msk tomatpuré
2 msk citronsaft
1 tsk chilipulver
1 krm svartpeppar
4 citronklyftor

Till servering:
lättkokta morötter

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till gurkyoghurten och låt dra i kyl ca 1 timme.

Lägg bulgurkornen till salladen i en skål och täck med kallt vatten. Låt ligga i blöt 30 minuter. Blanda samman alla ingredienser till färsen och forma till järpar.

Bulgursallad:
Låt bulgurkornen rinna av och blanda sedan samman med purjolök, tomat, persilja, mynta, tomatpuré och citronsaft. Krydda med chilipulver och svartpeppar. 

Stek järparna i smör, ca 3 minuter per sida. Lägg citronklyftorna på bulgursalladen. Servera salladen till järparna och lättkokta morötter.