Lammlever i crème fraiche-sås

Här lägger du lite omsorg på en god sås med fin syra från citron, som balanserar leverns smak. Lammlever är beställningsvara i manuell köttdisk. 

Ingredienser

4 personer

600 g lammlever, skivad 
2 gula lökar, tunt skivade 
2 vitlöksklyftor, fint hackade 
1 tsk mejram, torkad
1 + 1 dl vatten 
1 dl crème fraiche 
½ citron, pressad saft
1 msk konc kycklingfond 
1 msk japansk soja 
smör till stekning 
salt och malen vitpeppar

Till servering:
sockerärter 
kokt potatis

Gör så här

Fräs löken och vitlöken på medelvärme i smör i en stekpanna tills löken är mjuk och genomskinlig. Lägg över i en traktörpanna, tillsätt mejram och 1 dl vatten, och koka upp. Sänk värmen till medel och låt vattnet koka in.

Tillsätt crème fraiche, ytterligare 1 dl vatten, citronsaft, fond och soja. Koka upp igen, sänk värmen och sjud på medelvärme tills såsen tjocknar. Smaka av och justera kryddningen med salt och peppar.

Lägg smör i stekpannan, hetta upp och stek leverskivorna på hög värme, ca 2−3 min per sida. Flytta över levern till traktörpannan och lägg ner skivorna i såsen. Servera med sockerärter och kokt potatis.

FLER RECEPT

Rulla till toppen