Lammrulle med äpple

Den här läckra ruladen av rökt lammfiol och äpple kan du servera som förrätt eller på buffé. 

Ingredienser

10 portioner

20 skivor rökt lammstek eller lammfiol
4 gelatinblad
2 dl tomatjuice
1 syrligt äpple, skalat, fintärnat
2 msk hackad dill och persilja
rivet skal av ½ lime
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Lägg köttskivorna på plastfilm, som en rektangel ca 25 x 20 cm och ställ kallt.

Blötlägg gelatin i kallt vatten 5 minuter. Smält gelatinet i lite av tomatjuicen, tillsätt resten av juicen och låt svalna något. Pensla lite juice på köttet och ställ kallt igen.

Blanda äpplena med resten av juicen. Häll blandningen på köttet. Strö över örter och limeskal. Rulla ihop till en rulad. Se till att plastfilmen är hårt rullad och stäng till ändarna, så rullen får en rund form.

Ställ kallt minst 1 timme. Skär i skivor vid servering. Servera med grönsaker.  

Receptet skapat av Lena Eriksson, bronsmedaljör i kocktävlingen Wilhelmina 2004 

FLER RECEPT

Rulla till toppen