Den här läckra ruladen av rökt lammfiol och äpple kan du servera som förrätt eller på buffé.
Lammrulle med äpple
Ingredienser
10 portioner
20 skivor rökt lammstek eller lammfiol
4 gelatinblad
2 dl tomatjuice
1 syrligt äpple, skalat, fintärnat
2 msk hackad dill och persilja
rivet skal av ½ lime
salt och malen vitpeppar
Gör så här
Lägg köttskivorna på plastfilm, som en rektangel ca 25 x 20 cm och ställ kallt.
Blötlägg gelatin i kallt vatten 5 minuter. Smält gelatinet i lite av tomatjuicen, tillsätt resten av juicen och låt svalna något. Pensla lite juice på köttet och ställ kallt igen.
Blanda äpplena med resten av juicen. Häll blandningen på köttet. Strö över örter och limeskal. Rulla ihop till en rulad. Se till att plastfilmen är hårt rullad och stäng till ändarna, så rullen får en rund form.
Ställ kallt minst 1 timme. Skär i skivor vid servering. Servera med grönsaker.
Receptet skapat av Lena Eriksson, bronsmedaljör i kocktävlingen Wilhelmina 2004
FLER RECEPT
Relaterade artiklar
Fetaost- och vitlöksfylld lammrulle med bönquesadillas och grapesallad
Julköttbullar med karamelliserad lök och rödbetssallad med äpple och pepparrot
Julsmörrebröd julkorv, äpple, rödkål och senapscreme
Pastej och sylta på gris med äpple, rostad lök, jordärtskockskräm och blommig sallad
På plåten: fläskkotlett med crunch på äpple och pumpafrön med honungs- och senapsrostade rotfrukter
Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs