Lammstek fylld med mynta- och citronpesto

Urbenad lammstek har en hålighet i mitten som passar fint att fylla med kryddor. Här har vi valt en smakrik pesto på mynta och citron. Gott till är mjälla haricots verts. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg benfri lammstek
½ tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Myntapesto:
2 dl persilja
3 msk färska myntablad
3/4 dl parmesan, riven
3/4 dl pinjenötter eller skalad mandel
saft och skal från ½ citron
2 krm salt
½ krm kajennpeppar
3/4 dl olivolja
2 stora vitlöksklyftor

Till servering:
haricots verts
rödvinssås
kokt färskpotatis

Du behöver också:
bryntstål
bindgarn

Gör så här

Värm ugnen till 175°.

Mintpesto:
Mixa persilja, mynta, parmesan och pinjenötter till peston. Tillsätt citron (skal och saft), och krydda. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills allt är väl blandat. Pressa ner vitlöken.

Fyll hålet efter benet i steken med pesto. Bind ihop med bindgarn och gnid in med salt och peppar. Lägg steken i en ugnssäker form. Stek till innertemperatur 65°, ca 1 timme Låt vila i folie 15 minuter.

Servering:
Skär upp steken i tunna skivor. Servera med haricots verts, rödvinssås och potatis.