Lammytterfilé med grönsakscouscous

En snabblagad lyxmiddag som du kan servera efter bara 15 minuter. Det här receptet kan du använda som grundrecept som du vill helsteka lammytterfilé i panna. 

Ingredienser

4 portioner

500 g lammytterfilé
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
½ citron, saften

Grönsakscouscous:
3 dl couscous
3 dl vatten
1 dl passerade tomater
2 tsk ajvar relish
salt och malen vitpeppar
2 morötter, tunt slantade
1 zucchini, tunna skivor
1 msk olivolja
2 dl kokta kikärter
½ dl russin

Gör så här

Krydda köttet och stek det i smör i en stekpanna ca 5 minuter. Vänd flera gånger. Innertemperaturen ska vara 60°. Låt köttet vila i smörpapper 15 minuter.

Grönsakscouscous:
Koka upp vatten, tomater och ajvar relish. Häll blandningen över couscousen och låt dra under lock 3 minuter. Fräs morötter och zucchini i olja och krydda med salt och peppar. Blanda ner grönsaksfräs, kikärter och russin i couscousen.

Skär upp köttet i diagonala skivor och pressa över citronsaft. Servera genast med grönsakscouscous.