Ljummen lammytterfilé med rädisor och matvetesallad

Den härlig sommarsallad där lammytterfilé får sällskap av matvete och krispiga rädisor. 

Ingredienser

4 portioner

500 g ytterfilé av lamm (benfri kotlettrad)
salt och malen svartpeppar
2 msk smör

Sallad:
3 dl matvete
6 dl grönsaksbuljong
200 g sockerärter
1 knippa rädisor, skivade
1 knippa vårlök, strimlad
150 g jungfrusallat

Dressing:
3 msk rapsolja
1 ½ msk hallonvinäger
1 ½ msk vatten
salt och malen vitpeppar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk färsk timjan, hackad

Gör så här

Gnid in köttet med salt och peppar. Koka matvetet i buljong 15 minuter. Låt kornen svalna något. Blanda samman alla ingredienser till dressingen.

Stek köttet i smör. Låt vila i smörpapper 15 minuter. Förväll ärterna i kokande vatten någon minut. Spola dem hastigt i kallt vatten. 

Servering:
Blanda samman matvetet med alla grönsaker. Skär köttet i diagonala skivor och lägg det ovanpå grönsakerna.