Ljummen middagssallad med stekt fläsk

Den här salladen har lånat inspiration från klassiska Salade Lyonnaise. Originalreceptet innehåller rökt fläsk, pocherade ägg och brödkrutonger, men det går precis lika bra att servera kokta ägg till rimmat fläsk. Krutonger går bra att lägga till. 

Ingredienser

4 portioner

300 g rimmat fläsk, grovt strimlat
2 hårdkokta ägg, klyftade
100 g champinjoner, skivade
1 avokado, skivad
2 msk citron, pressad
1 knippa rädisor, halverade
75 g ädelost, smulad
blandade sallatsblad t ex rucola, rossi, mache, frisée

Dressing:
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk rödvinsvinäger
salt och vitpeppar

Gör så här

Stek fläsket knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Pensla avokadon med citronsaft.

Blanda samman alla ingredienser i en skål.

Servering:
Blanda samman alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen vid servering.