Lövbiff med mozzarellatopping och risotto

Medan risotton sjuder, och du rör om då och då, passar det fint att pyssla ihop lövbiffen, som sedan bara ska gratineras hastigt före servering. En riktig festmåltid som du lagar på en halvtimme.

Ingredienser

4 portioner

4 skivor lövbiff à 125 g
1 zucchini, i ½ cm skivor
2 msk smör
salt och malen vitpeppar
1 msk olivolja
50 g soltorkade tomater, avrunna, strimlade
200 g mozzarella, skivad
svartpeppar, grovmalen
1 dl färsk basilika, grovhackad

Risotto:
8 dl kalvbuljong
1 schalottenlök, hackad
1 msk smör
3 dl avorioris
salt och vitpeppar
½ dl parmesanost, grovriven

Till servering:
rucolablad

Gör så här

Värm ugnen till 250°.

Risotto:
Koka upp buljongen. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut. Späd med buljong, litet i taget och låt den koka in mellan varven. Rör hela tiden. Sjud risotton på låg värme under omrörning ca 20 minuter tills riset fått en krämig konsistens.

Krydda köttet med salt och peppar, bryn det i smör ca 15 sekunder per sida och lägg det i en ugnssäker form. Stek zucchinin gyllenbrun i olja. Lägg på zucchini, tomater och mozzarella. Ställ in formen i ugnen och gratinera rätten ca 5 minuter.

Krydda risotton med salt och peppar och blanda ner parmesanosten. Ta ut lövbiffarna ur ugnen, strö över basilika och grovmalen svartpeppar. Servera med risotton och rucolabladen.