Mammas skrynkliga ärter med rökt sidfläsk

Det här är en smakförhöjare och tillbehörsrätt som du kan servera till korv, stek eller något annat. Den är också en trevlig rätt att servera på buffé. 

Ingredienser

8 portioner

400 g rökt sidfläsk, i små tärningar
2 gula lökar, hackade
1 msk smör
800 g djupfrysta ärter, petit pois
3 msk koncentrerad kalvfond
8 dl vatten
2 tsk socker

Gör så här

Fräs löken i matfett utan att den tar färg. Tillsätt ärter, fond, vatten och socker. Koka på hög värme utan lock tills vätskan kokat in.

Lägg fläsket i kall panna, hetta upp och stek fläsket i det fett som smälter ut. Låt fläsktärningarna rinna av på hushållspapper. 

Servering:
Blanda samman fläsk och ärter och låt allt bli varmt. Servera genast.