Mandelpanerad fläskfilé med stekta nudlar

Det här är en lite lyxig fredagsrätt med läckra smaker av röd thaicurry, mandel och sesam. Wokade krispiga grönsaker är gott till köttet.  

Ingredienser

4 portioner

500 g fläskfilé, skivad
salt och malen vitpeppar
40 g flagad mandel
2 msk smör
4 st träspett, blötlagda

Röd thaicurrysås:
1 tsk röd currypasta
½ msk rapsolja
1 msk citrongräs, finhackat
2 msk asiatisk fisksås
2 dl cocosmjölk

Stekta nudlar:
250 g nudlar
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja

Grönsaker:
1 röd paprika, finstrimlad
1 grön paprika, finstrimlad
2 morötter, grovrivna
1 purjolök, finstrimlad
100 g palsternacka, finstrimlad
1 msk rapsolja
svartpeppar

Du behöver också:
träspett, blötlagda

Gör så här

Krydda fläskfiléskivorna med salt och peppar. Trä 3 skivor på varje spett och panera i mandel. 

Röd thaicurrysås:
Fräs currypastan i olja och tillsätt citrongräs. Späd med fisksås och cocosmjölk. Låt sjuda några minuter.

Blötlägg nudlarna. Låt dem i rinna av och stek dem i olja och sesamolja.

Servering:
Woka alla grönsaker snabbt i olja i het panna eller wok. Krydda med svartpeppar. Stek köttet i smör ca 2 minuter per sida. Servera genast med såsen och nudlarna. 

Receptet är framtaget i samarbete med Bon Appetít