Det här är en lite lyxig fredagsrätt med läckra smaker av röd thaicurry, mandel och sesam. Wokade krispiga grönsaker är gott till köttet.
Mandelpanerad fläskfilé med stekta nudlar
Ingredienser
4 portioner
500 g fläskfilé, skivad
salt och malen vitpeppar
40 g flagad mandel
2 msk smör
4 st träspett, blötlagda
Röd thaicurrysås:
1 tsk röd currypasta
½ msk rapsolja
1 msk citrongräs, finhackat
2 msk asiatisk fisksås
2 dl cocosmjölk
Stekta nudlar:
250 g nudlar
1 msk rapsolja
1 tsk sesamolja
Grönsaker:
1 röd paprika, finstrimlad
1 grön paprika, finstrimlad
2 morötter, grovrivna
1 purjolök, finstrimlad
100 g palsternacka, finstrimlad
1 msk rapsolja
svartpeppar
Du behöver också:
träspett, blötlagda
Gör så här
Krydda fläskfiléskivorna med salt och peppar. Trä 3 skivor på varje spett och panera i mandel.
Röd thaicurrysås:
Fräs currypastan i olja och tillsätt citrongräs. Späd med fisksås och cocosmjölk. Låt sjuda några minuter.
Blötlägg nudlarna. Låt dem i rinna av och stek dem i olja och sesamolja.
Servering:
Woka alla grönsaker snabbt i olja i het panna eller wok. Krydda med svartpeppar. Stek köttet i smör ca 2 minuter per sida. Servera genast med såsen och nudlarna.
Receptet är framtaget i samarbete med Bon Appetít