Merguezkorv med stekt paprika och potatisbakelse

En härlig paprikakryddad korvring som serveras med potatisbakelse och paprika. 

Ingredienser

4 portioner

4 merguez lammkorvar á 125 g
2 msk smör
4 bitar grillad paprika från burk

Potatisbakelse:
700 g potatis, tärnad
1 dl varm mjölk
2 äggulor
salt och malen vitpeppar
400 g hela tomater, konserverade
1 tsk smör
50 g riven ost

Gör så här

Värm ugnen till 175°.

Potatisbakelse:
Koka potatisen mjuk i saltat vatten ca 10 minuter. Mosa med stöt i kastrullen och blanda i mjölk och äggulor. Krydda med salt och peppar. Lägg tomaterna i ett durkslag. Dela sönder dem med en gaffel och låt kärnor och spad rinna av. Blanda samman med potatisen. Lägg blandningen i en smord ugnssäker form. Strö över ost. Grädda i ugn ca 15 minuter tills blandningen är fast och genomvarm. Skär i portionsbitar.

Stek korven i smör på låg värme 7 ̶ 10 minuter. Låt paprikan steka med mot slutet. Servera korven nystekt med paprikan och potatisbakelsen. 

Tips:
Korven är också god att grilla på utegrill.