Mexikanska grillspett med guacamole

De här grillspetten får härlig tex mex-smak av den kryddiga marinaden. Grilla på utegrill eller i grillpanna, och servera med guacamole och tortillabröd. 

Ingredienser

4 portioner

500 g rostbiff, innanlår eller entrecote, tärnat 2 x 2 cm
1 röd paprika
1 grön paprika
1 zucchini
salt

Marinad:
½ dl olja
½ dl soja
½ dl chilisås
2 msk rödvinsvinäger
2 msk farinsocker
1 tsk paprikapulver

Guacamole:
2 mogna avokador
1 msk citronsaft
1 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
3 dl gräddfil
salt och malen svartpeppar

Till servering:
tortillabröd

Du behöver också:
trägrillspett, blötlagda

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och marinera minst 2 timmar. 

Guacamole:

Gröp ut avokadoköttet ur skalen och mosa med citronsaft. Blanda med övriga ingredienser och krydda med salt och peppar. Ställ svalt till servering.

Trä köttet på spett. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och trä dem på separata spett. 

Grilla spetten med kött ca 6 minuter och vrid dem under tiden.Grilla spetten med grönsaker ca 4 minuter och vrid dem under tiden. Servera spetten nygrillade med guacamole och tortillabröd.