Mexikanska grillade revbensspjäll

Grillade revbensspjäll med härliga, heta mexikanska kryddor och tex mex-tillbehör. Grilla i ugn eller på utegrill. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg tjocka revben, i ribbor
salt och malen svartpeppar

Marinad:
1 dl olja
1 dl soja
½ dl pressad citronsaft
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk tomatpuré
1 ½ tsk spiskummin
1 ½ tsk koriander
1 ½ tsk chilipulver
1 krm svartpeppar

Till servering:
nachips
tacosås
guacamole
tomatsallad

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till marinaden i en tjock plastpåse. Lägg i köttet och marinera minst 2 timmar.

Trä upp köttbitarna på spett. Krydda med salt och peppar. Grilla spjällen ca 20 minuter. Vänd spjällen flera gånger under grillningen.

Servera med guacamole, nachips, tacosås och tomatsallad.

Tips:
Spjällen kan också grillas i ugn på 275°.