Mickes fläskfilé med potatissallad

Banka ut fläskfilén så att skivorna blir riktigt tunna. Då går de snabbt att grilla. såsen och potatissalladen gör rätten tillsammans med det nygrillade köttet. 

Ingredienser

4 portioner

500 g fläskfilé
Marinad:
½ dl rapsolja
1 msk gul lök, riven
1 vitlöksklyfta, riven
salt och malen svartpeppar
1 krm tabasco

Ljummen potatissallad:
500 g kokt färskpotatis
½ dl olivolja
1 rödlök, finhackad
1 gul lök, finhackad
100 g fetaost, smulad
2 msk kapris
2 msk gräslök, finskuren
salt och malen vitpeppar

Grillsås:
2 dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm svartpeppar
½ krm tabasco

Gör så här

Dela köttet i jämna bitar. Banka ut dem så att de blir tunna, ca 4 mm. Lägg köttet i marinaden och låt stå 2 timmar.

Grillsås:
Blanda samman crème fraiche med vitlök, svartpeppar och tabasco. Låt stå svalt till servering.

Ljummen potatissallad:
Blanda potatisen med olja, rödlök, gul lök, fetaost, kapris och gräslök. Krydda med salt och peppar.

Grilla köttet över grå glödbädd ca 3 minuter per sida. Servera köttet nygrillat tillsammans med tillbehören.

Receptet är skapat av Christian Hellberg till programmet "Grilla" i TV4