Mingeltallrik med chilikotlett och skinkpaj

Tänkte du bjuda på mingel? Ibland kan det vara praktiskt att göra mingeltallrikar klara till gästerna. Här en med kotlett, skinkpaj, krämig örtröra och läckra tillbehör. 

Ingredienser

8 portioner

Kotlett:
1 kg benfri kotlettrad
salt och malen vitpeppar
2 tsk chilipulver

Paj med skinka och soltorkade tomater

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör, kylsåpskallt
2 msk kallt vatten

Skinkfyllning:
250 g rökt skinka, tärnad
50 g soltorkade tomater, strimlade

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt och malen svartpeppar
3 dl lagrad ost, riven

Örtröra:
3 dl matyoghurt
½ dl färsk salvia, hackad
1 tråg rucolablad (70 g)

Till servering:
16 cocktailtomater, halverade
16 katrinplommon
8 portionsbröd

Gör så här

Kotlett:
Värm ugnen till 175º. Klappa in köttet med kryddorna. Stek i ugn till innertemperatur 65º, ca 45 minuter. Låt köttet svalna i smörpapper. 

Paj:
Värm ugnen till 200º. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Klä en pajform, 25 cm Ø med deg. Nagga bottnen med gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 minuter. Förgrädda ca 10 minuter.

Låt tomaterna rinna av. Lägg fyllningen i formen.

Vispa ägg, mjölk salt och peppar. Blanda ner osten och häll blandningen i formen. Grädda ca 25 minuter tills fyllningen stelnat och fått färg. 

Örtröra:
Mixa yoghurt och kryddor.

Servering:
Skär köttet först i 5 mm tjocka skivor och därefter i lämpliga gaffelbitar. Skär pajen i portionsbitar. Fördela köttet, pajbitarna och örtröran på assietter. Lägg på rucola, cocktailtomater, katrinplommon och portionsbröd.