Mozzarellakassler på purjolöksbädd med rödvinssky

Ingredienser

4 portioner

12 tunna skivor kassler, á 30 g
1 gul lök, hackad
½ purjolök, strimlad
1 msk rapsolja
2 dl krossade tomater
salt och malen vitpeppar
4 skivor mozzarella á 20 g

Rödvinssky:
1 dl rött vin
3 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
3 msk mörk maizenaredning

Till servering:
ris eller pasta

Gör så här

Värm ugnen till 200º. Krydda köttet med malen vitpeppar. Fräs lök och purjolök i olja, tillsätt tomater och krydda med salt och peppar.

Lägg fräset portionsvis i en ugnssäker form. Lägg på 3 skivor kassler och täck med en skiva mozzarella på varje portion. Gratinera i ugn 10 minuter.

Rödvinssky:
Koka upp vin, buljong och tomatpuré. Red med majsstärkelse utrört i vatten, och ge såsen ett uppkok före servering. 

Servering:
Lägg upp varje kasslerportion på en varm tallrik. Dekorera med oliver och basilika. Servera med ris eller pasta.