Nötskav av fransyska i pitabröd

Om du vill göra fint skav är det praktiskt att frysa in köttet, tina det till hälften och sedan skära det till skav. Skavet kan sedan stekas med läckra kryddor och serveras i pitabröd med grönsaker och en het sås. 

Ingredienser

4 portioner

500 g av platta fransyskan
1 msk smör
1 ½ tsk malen spiskummin
½ tsk salt 
1 krm malen svartpeppar

Lökfräs:
2 medelstora gula lökar, skivade
1 msk smör
4 katrinplommon, i små bitar
½ syrligt äpple, tärnat

Sås:
¾ dl matyoghurt
1 ½ msk tomatchili-sås eller sriracha-sås

Till servering:
4 pitabröd
salladsblad 
tomater, skivade

Gör så här

Frys in köttet och tina det sedan till hälften. Skär det till skav med hjälp av en vass kniv. 

Blanda samman ingredienserna till såsen och ställ svalt till servering. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen.

Lökfräs:
Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg ner löken. Sänk värmen till låg och stek löken mjuk. Tillsätt plommon och äpple.

Stek skavet hastigt i smör och krydda med spiskummin, salt och peppar.

Servering:
Öppna bröden och fyll dem med sallad, skav, lökfräs och tomater. Servera såsen till.