Oliv - och nötfärsbiff med rostad palsternacka och fylld vetetortilla

Ingredienser

4 portioner

Biff:
500 g nötfärs
1 ½ dl mjölk
½ dl ströbröd
30 g gröna oliver, hackade
30 g svarta oliver, hackade
1 gul lök, hackad
1 ägg
2 msk fransk senap
malen vitpeppar
2 msk smör

Rostad palsternacka:
400 g palsternacka
1 msk olivolja
1 msk farinsocker
salt

Fylld vetetortilla:
1 liter grönsaksbuljong
2 dl avorioris
75 g parmesan, riven
salt och malen vitpeppar
1 msk smör
100 g rucolablad, grovskurna
4 mellanstora vetetortillas

Sås:
2 dl kalvbuljong
salt och vitpeppar
1 ½ msk majsstärkelse
½ dl vitt vin

Gör så här

Blanda samman mjölk och ströbröd och låt det svälla 10 minuter. Tillsätt oliver, lök, ägg och senap. Smula ner färsen och arbeta ihop. Smaksätt med peppar och forma portionsbiffar.  

Rostad palsternacka:
Värm ugnen till 225º. Skär palsternackorna grovt på längden. Lägg i en långpanna, ringla över olivolja och strö över socker och salt. Rosta i ugn ca 20 minuter.

Fylld vetetortilla:
Koka upp buljongen, tillsätt riset och sjud under omrörning ca 30 minuter. Späd med varm vätska efter hand den kokar in. Blanda ner ost och smör och vänd ner rucola. Värm tortillabröden lätt i ugn, fyll med blandningen och rulla ihop tätt. 

Sås:
Koka upp buljongen. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen. Krydda med salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och sjud ca 3 minuter. Tillsätt vinet och koka upp.

Servering:
Stek biffarna i smör ca 3 minuter per sida. Dela bröden snett på mitten. Servera biffarna och bröden med palsternackorna och såsen. 

Receptet är framtaget i samarbete med Bon Appetit