Ostfondue med skinka

Det här är trevligt pyssel som liten kvällsrätt eller natta-mat. Använd en träslev och rör i åttor när ostmassan värms på spisen. Det minskar risken för att osten bränner fast.

Ingredienser

4 portioner

1 vitlöksklyfta, delad
1 dl vitt vin
100 g Gruyère
100 g Cheddar
2 tsk potatismjöl
1 msk Kirschwasser

Att doppa:
4 skivor vitt bröd, i kuber
400 g rökt skinka, i tunna skivor

Du behöver också:
fonduegryta med brännare
fonduegafflar

Gör så här

Gnid fonduegrytan med vitlöksklyftan.

Häll i vin och låt koka upp. Tillsätt ost, rör om och koka upp igen. Rör med en träslev till en slät massa. Rör ut potatismjöl i Kirschwasser och rör ner det i ostmassan.

Ställ på bordet på ställning med värme under. Doppa brödet och skinkan i ostmassan.