Panna med sidfläsk

En snabblagad panna med kött, potatis och grönsaker i ett. Den passar bra att laga i stugan, båten eller husvagnen. 

Ingredienser

4 portioner

500 g rökt sidfläsk, i tärningar
6 färskpotatisar, kokta och kalla, i skivor
1 msk smör
2 tomater, i skivor
4 ägg
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
1 dl finskuren gräslök

Till servering:
sallad

Gör så här

Fräs sidfläsket och ta upp det. Stek potatisen i samma panna i fettet som smält ut.

Lägg tillbaka fläsket och lägg tomaterna överst. Gör fyra gropar i röran och knäck ner äggen i dem. Krydda med salt och peppar.

Strö över ost och lägg på ett lock. Sänk värmen och stek på låg värme 5 minuter tills osten har smält och äggen är klara.

Strö över rikligt med gräslök och servera direkt ur pannan. Servera med sallad.