Pannbiff med löksky

Det här är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Du serverar pannbiffarna med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Ingredienser

4 portioner

300 g nötfärs
200 g fläskfärs
½ gul lök, riven
2 msk vatten
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
2 gula lökar, skivade
2 dl köttbuljong

Till servering:
kokt potatis
rårörda lingon
pressgurka

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Arbeta färsen smidig med lök, vatten, salt och peppar. Skölj händerna i vatten och forma 12 små biffar.

Låt 1 msk smör bli brunt i en panna på medelvärme. Stek biffarna hastigt 1 minut på var sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter.

Fräs lökarna gyllengula i smör på medelvärme. Häll på buljongen, koka upp och låt sjuda någon minut under lock. Servera till pannbiffarna.