Parisare

En härlig lunch- eller kvällsmacka när du känner dig sugen på något litet men varmt. Kallas också parisersmörgås eller pariserbiff. 

Ingredienser

1 portion

125 g köttfärs
2 tsk vatten
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
1 ägg
1 skiva vitt bröd

Till servering:
2 msk gul lök, hackad
2 msk inlagda rödbetor, hackade
2 msk kapris
1 sallatsblad

Gör så här

Blanda samman färs och vatten. Rör färsen smidig och krydda med salt och peppar. Forma en rejäl biff med vattensköljda händer.

Lägg upp lök, rödbetor och kapris i högar på en tallrik. Stek biffen på medelvärme 4 minuter per sida. Stek ägget och därefter brödskivan. Lägg skivan på tallriken.

Placera ett salladsblad på brödskivan och lägg på biffen. Toppa med stekt ägg.