Pepparbiff från Dijon

Ingredienser

4 portioner

4 skivor ryggbiff à 125 g
1 msk svartpeppar, grovt krossad
2 msk smör

Sås:
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 dl köttbuljong
1 dl crème fraiche
1 msk fransk senap
1 msk soja
1 msk grönpeppar i lag
salt
några stänk tabasco
persilja

Till servering:
bakad potatis
grönsallad

Gör så här

Klappa in biffarna med krossad svartpeppar. Stek köttet i smör ca 2 minuter per sida. Håll köttet varmt.

Fräs löken i smör i samma panna. Lyft över den i en traktörpanna, tillsätt buljong och crème fraiche. Blanda i senap, soja, grönpeppar och tabasco. Koka upp, sänk värmen och sjud såsen tills den är simmig.

Lägg ner biffarna och hetta upp. Garnera med persilja. Servera med bakad potatis och grönsallad.