Så här gör du snäckor av en bit putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris. Fyll med något gott, vi valde pesto och oliver.
Pestosnäckor
Ingredienser
4 portioner
500 g benfri kotlettrad (ytterfilé av gris)
1 dl pesto
1 dl parmesanost, riven
10 svarta kärnfria oliver, hackade
smör
Till servering:
kokt pasta
grönsaksblandning
svarta oliver
Gör så här
Skär köttet på längden till ca 1 cm tjock skiva. Lägg köttet på högkant och gör ett snitt rakt ner tills 1 cm återstår. Vik ut sidorna och skär ett snitt mitt i dem nästan rakt igenom. Veckla ut hela köttstycket.
Blanda samman pesto med ost och oliver. Bred pestoblandningen på köttet och rulla ihop. Fäst med tandpetare med ca 1 ½ cm mellanrum. Skär skivor mellan tandpetarna. Stek skivorna i smör ca 5 minuter per sida.
Servera med pasta, grönsaksblandning och svarta oliver.