Pestosnäckor

Så här gör du snäckor av en bit putsad kotlettrad eller ytterfilé av gris. Fyll med något gott, vi valde pesto och oliver. 

Ingredienser

4 portioner

500 g benfri kotlettrad (ytterfilé av gris)
1 dl pesto
1 dl parmesanost, riven
10 svarta kärnfria oliver, hackade
smör

Till servering:
kokt pasta
grönsaksblandning
svarta oliver

Gör så här

Skär köttet på längden till ca 1 cm tjock skiva. Lägg köttet på högkant och gör ett snitt rakt ner tills 1 cm återstår. Vik ut sidorna och skär ett snitt mitt i dem nästan rakt igenom. Veckla ut hela köttstycket.

Blanda samman pesto med ost och oliver. Bred pestoblandningen på köttet och rulla ihop. Fäst med tandpetare med ca 1 ½ cm mellanrum. Skär skivor mellan tandpetarna. Stek skivorna i smör ca 5 minuter per sida.

Servera med pasta, grönsaksblandning och svarta oliver.