Piccata

Vill du hjälpa oss?

Svara på ett par snabba frågor om svensktkött.se. Tack!

Till enkäten

Ingredienser

4 portioner

600 g kalvfilé, skivad
salt och malen vitpeppar
4 msk vetemjöl
1 ägg + 2 msk vatten, uppvispat
1 dl riven parmesan
smör

Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
salt och malen svartpeppar

Gör så här

Tomatsås:

Fräs löken i olja. Häll på tomater och klicka ner tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter. Mixa såsen slät i mixer eller matberedare. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Hetta upp före servering.

Banka ut köttskivorna 5 mm tunna. Krydda med salt och peppar. Panera i mjöl, ägg och riven ost. Låt skivorna torka på ytan.

Smält smöret och stek på medelvärme till gyllenbrun yta, ca 3 minuter per sida. Servera med tomatsås.

Mer information

Märket Svenskt kött

God mat och bra råvaror hör ihop. Märket svenskt kött betyder att all köttråvara är svensk. Läs mer om märket Svenskt kött! Läs mer


Därför svenskt kött

Vår uppfattning är enkel: ät bra kött när du äter kött. Läs mer

Kalender