Piccata

Ingredienser

4 portioner

600 g kalvfilé, skivad
salt och malen vitpeppar
4 msk vetemjöl
1 ägg + 2 msk vatten, uppvispat
1 dl riven parmesan
smör

Tomatsås:
1 gul lök, finhackad
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
salt och malen svartpeppar

Gör så här

Tomatsås:

Fräs löken i olja. Häll på tomater och klicka ner tomatpuré. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter. Mixa såsen slät i mixer eller matberedare. Pressa ner vitlöken och krydda med salt och peppar. Hetta upp före servering.

Banka ut köttskivorna 5 mm tunna. Krydda med salt och peppar. Panera i mjöl, ägg och riven ost. Låt skivorna torka på ytan.

Smält smöret och stek på medelvärme till gyllenbrun yta, ca 3 minuter per sida. Servera med tomatsås.