Pikant sås av nötbog till pasta

Vill du ha en riktigt mustig sås till pasta, prova då det här receptet! Det tar lite tid att koka köttet, men gör det gärna dagen före servering så att köttet får mogna i kryddorna över natten. 

Ingredienser

4 portioner

500 g bog av nöt, finstrimlad
1 msk smör
3 msk japansk soja
1 msk honung
1 msk snabbkaffepulver löst i ½ dl hett vatten
200 g champinjoner, tunt skivade
3 gula lökar, strimlade
2 msk smör
2 msk tomatpuré
salt och malen vitpeppar
½ dl persilja
½ dl röd paprika

Till servering:
pasta

Gör så här

Hetta upp matfett i en gryta. Bryn köttet och tillsätt soja, honung och kaffevatten. Sjud under lock 30 minuter.

Bryn under tiden champinjoner och lök och blanda ner i grytan. Tillsätt tomatpurén och sjud ytterligare 10 minuter.

Smaka av, justera kryddningen med salt och peppar, och strö över persilja och paprika. Servera genast med nykokt pasta.