Pingvinklubba med senap, grädde och champinjoner

Ingredienser

4 port

8 st pingvinklubbor (eller 2 stora färska fläskläggar)
4 timjankvistar 
1 lagerblad
4 dl vitt vin
2 gula lökar, i skivor
2 dl grädde
4 msk grov senap ej för söt
2 tsk majsstärklese + vatten
200 g delade champinjoner
1 dl finskuren bladpersilja
smör till stekning
salt

Till servering:
ris

Gör så här

Lägg klubbor med timjan, lagerblad, lök, vitt vin i en gryta, täck med vatten och låt sjuda i ca 2 timmar eller tills köttet släpper från benet.

Lyft upp köttet och koka ihop buljongen tills hälften återstår. Tillsätt grädden och krydda såsen med salt och senap. Rör ut majsstärkelsen i vatten och red av såsen. 

Stek champinjonerna med i smör och krydda med salt. Lägg tillbaka köttet i såsen och toppa med persilja och champinjoner. Servera med kokt ris. 

Recepten publiceras i samarbete med Tommy Myllymäki och Expressens matmagasin Mitt kök