Pot au feu med rotfrukter, lök och kryddig lammkorv

Mustig och varm korvgryta med massor av rotfrukter. Serveras med enkel senapskräm.

Ingredienser

4 kryddiga lammkorvar, grovt delade

1 gul lök, grovt hackad

1 lagerblad

4 morötter, i grova bitar

4 palsternackor, i grova bitar

½ spetskålshuvud, i grova bitar

4 salladslökar, strimlade

8 dl köttbuljong

smör att steka i

olja att steka i

Senapsdressing:

2 dl crème fraiche

2 msk grov senap

1 msk socker

Tillbehör:

hackad persilja

bröd

Gör så här

Fräs löken i smör och olja på medelhög värme. Tillsätt lagerbladet, moroten och palsternackan, och fräs alltsammans någon minut.

Flytta över till en stor gryta och häll på buljongen. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud ca 12 minuter. Tillsätt kålen och korvarna, sjud i ytterligare ca 7 minuter.

Senapsdressing:

Blanda samman crème fraiche, senap och socker.

Smaka av grytan och justera eventuellt kryddningen med salt. Tillsätt salladslöken och strö över persiljan före servering. Servera med senapsdressingen och bröd.