Provençalska lammfärsspett med bön- och couscoussallad

En snabblagad vardagsmiddag med spett, couscoussallad och fräsch yoghurt. 

Ingredienser

4 portioner

600 g lammfärs
½ gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, hackade
1 ask djupfrysta örtkryddor Provençale (35 g)

1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Du behöver också:
grillspett av trä, blötlagda

Bönsallad:
3 dl vatten
3 dl couscous
½ dl svarta bönor, kokta
½ msk olivolja
80 g shiitake, i bitar
1 röd lök, i klyftor
10 svarta oliver, delade
salt och malen svartpeppar
1 knippe gräslök, 2 cm bitar
1 knippe timjan, grovhackad

Till servering:
2 dl matyoughurt eller tjock yoghurt

Gör så här

Värm ugnen till 225º. Blanda samman färs, lök, örtktyddor, salt och peppar. Forma till järpar och trä på spett. Stek 10 minuter i ugn och vänd dem några gånger under tiden.

Bönsallad:
Koka upp vatten och häll över couscousen. Låt dra ca 3 minuter. Skölj bönorna. Hetta upp olivoljan och fräs svampen. Tillsätt bönor, lök och oliver. Blanda med couscousen och krydda med salt och peppar. Strö över färska örter.

Servera spetten och salladen med yoghurt.