Pulled pork sandwich

Pulled pork är gott i tacos, med de klassiska tillbehören, eller i en saftig sandwich mellan två rostade brödskivor tillsammans lök, avokado och tomat.

Ingredienser

8 portioner

1 ½ kg fläskkarré, benfri
1 ½ tsk salt
1 tsk svartpeppar, malen
2 tsk spiskummin, malen
2 ½ dl barbequesås med hickory
2 gula lökar, i tunna klyftor
4 vitlöksklyftor, hackade

Till servering:
rostade brödskivor
mjukstekt lök
mosad avokado
tomatskivor

Gör så här

Värm ugnen till 125˚. Krydda köttet med salt, peppar och spiskummin. Lägg det i en ugnssäker form eller gryta. Täck med barbequesås. Lägg lök och vitlök på köttet.

Täck grytan med folie eller lock, och tillaga i ugnen 4 ½ – 5 timmar. Fös ner löken intill köttet i formen efter en dryg timme. Se till att det inte blir för torrt, tillsätt i så fall lite vatten. 

Känn efter med en gaffel att köttet är riktigt mjukt och ta ut det ur ugnen. Luckra upp köttet med gaffeln och blanda ihop det med såsen. Låt det gärna stå över natten för att dra. 

Värm eller ljumma köttet före serveringen. Lägg varje köttportion mellan två rostade brödskivor tillsammans lök, avokado och tomat.