Pumpapizza med lufttorkad skinka

Lufttorkad skinka har börjat tillverkas i Sverige, och har du tur att hitta sådan, får du ett trevligt recept här. Skär pizzan till 12 fina bitar att bjuda på buffé eller mingel. 

Ingredienser

12 buffébitar

300 g lufttorkad skinka, skivad

Pizzadeg:
25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllning:
2 dl pizzasås
1 msk rapsolja
3 äpplen skivade
300 g matpumpa skivad
1 purjolök strimlad
75 g parmesanost, hyvlad
1 kruka färsk basilika

Gör så här

Blanda jäst, vatten, olja och vetemjöl till en deg och jäs 30 minuter. Värm ugnen till 200°.

Fräs äpple, pumpa och purjolök i olja.

Forma degen till 2 stora eller flera små pizzabottnar. Bred på pizzasås och lägg på grönsakerna. Grädda i ugn ca 10 minuter.

Lägg på skinka och parmesan och värm till osten har smält. Toppa med hela basilikablad.