Quiche med ost, saffran och salamichips

Den här läckra ostpajen med salamichips kan du servera som förrätt, tilltugg eller mingelmat. Den är också vacker att duka fram på buffé. 

Ingredienser

12 bufféportioner

12 skivor salami

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
100 g smör, kylsåpskallt
2 msk kallt vatten

1 msk rapsolja

Fyllning:
3 ägg
3 dl mjölk
½ g saffran
1 tsk salt
½ krm svartpeppar
4 dl lagrad ost, riven

Till servering:
100 g rucolablad

Du behöver också:
pajform med 25 cm Ø
hushållspapper

Gör så här

Pajdeg:
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä en smord pajform med degen och nagga bottnen med hjälp av en gaffel. Ställ formen i kyl ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter.

Lägg salamin mellan hushållspapper och torka i mikro ca 1 minut. Värm ugnen till 200°. 

Alternativ: Lägg salami på plåt med bakplåtspapper. Torka i ugn 150° ca 7 minuter, tills de är torra och krispiga. Låt kallna på galler.

Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt saffran, salt och peppar. Lägg i osten i pajskalet och häll på äggblandningen. Grädda ca 30 minuter tills fyllningen stannat.

Låt pajen svalna och skär sedan upp den i portionsbitar. Servera pajen på rucolabädd och toppa med parmesanchips.