Röd skink- och majsgryta från Jalisco

Jalisco i Mexiko är känd för sin fina tequila och för mariachimusiken. Här serveras hett kryddade grytor med tortillabröd och andra goda tillbehör. 

Ingredienser

4 portioner

500 g färsk skinka, tärnad 1 ½ X 1 ½ cm
2 anchochili, urkärnade
2 new mexicochili, urkärnade
1 gul lök, hackad
4 vitlöksklyftor, hackade
1 ½ msk rapsolja
400 g krossade tomater
400 g passerade tomater
1 burk majskorn
salt och svartpeppar

Till servering:
kokt ris
8 små vetetortillas
1 litet huvud isbergssallad, strimlad
1 knippe rädisor, skivade
1 röd lök, hackad
1 lime, i klyftor
chilipulver

Gör så här

Fräs lök, vitlök och skinka i olja ca 5 minuter. Tillsätt tomater och låt koka ytterligare 15 minuter. 

Blötlägg chilin i kokhett vatten. Mixa den i lite av blötläggningsvattnet. Tillsätt chilin. 

Blanda ner majs, blanda väl och krydda med salt och peppar. Servera grytan med tillbehören.