Rödvinsmarinerad grillad entrecôte

I den här rätten sätter du smak på grillad entrecote genom att marinera den i rött vin och kryddor. Härliga smaker för sommargrillen. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor entrecote, ca 1 ½ cm tjocka
salt och malen vitpeppar

Marinad:
2 dl rött vin
1 gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, krossad
1 msk dragon
1 msk rosmarin
½ msk timjan
1 tsk soja

Till servering:
ugnsrostade rotfrukter eller klyftpotatis
bearnaisesås eller barbecue-sås

Gör så här

Börja med marinaden:
Blanda samman vin, lök, vitlök, kryddor och soja i en plastpåse. Lägg i köttet och låt det marineras minst 2 timmar.

Ta upp köttet och låt marinaden rinna av. Krydda med salt och peppar.

Grilla köttet 2−3 minuter per sida. Låt köttet vila ca 5 minuter före servering. Servera med rotfrukter eller potatis och en god sås. 

Fler recept