Revben med smak av jul

Härligt goda och möra revben med smak av honung, nejlika och apelsin. Det perfekta tillbehöret på julbordet.

Ingredienser

1 kg tunna revbenspjäll, i ribbor

Marinad:

1 dl honung

1 dl olivolja

2 msk socker

3 cm färsk ingefära, riven

4 kryddnejlikor, mortlade

½ apelsin, rivet skal och saft

1 tsk salt

Gör så här

Blanda samman honung, olja, socker, ingefära, nejlikor, apelsinskal, apelsinsaft och salt till marinaden. Häll marinaden över köttet och se till att alla bitar täcks av marinad. Låt stå medan ugnen värms upp, ca 15 minuter.

Värm ugnen till 175°. Lägg revbensspjällen på galler över en långpanna med vatten. Ställ in i mitten av ugnen och stek i ca 30 minuter eller tills de fått färg och är genomstekta, innertemperatur 80°.

Servera revbenen varma eller kalla på julbordet.