Revbensspjäll provencale

Namnet provencale brukar betyda att det är vitlök i receptet. Här är det revbensspjäll som kryddas med vitlök och örter, och bakas smältande möra i ugn. 

Ingredienser

4 portioner

1 kg tjocka revbensspjäll

Marinad:
½ dl soja
½ dl äppelcidervinäger
2 msk olja
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk rosmarin
1 tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Till servering:
klyftpotatis
sallad

Gör så här

Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Häll i en plastpåse, lägg i köttet och marinera minst 2 timmar.

Värm ugnen till 175°. Lägg köttet i en ugnssäker form med bensidan upp. Stek i nedre delen av ugnen 30 minuter. Vänd spjället och stek ytterligare 1 timme. Köttet ska vara smältande mört och lätt lossna från benen.

Servering:
Skär upp spjället i ribbor mellan varje ben. Servera med klyftpotatis och sallad