Risonisoppa med rimmad bog och salamichips

Rimmat bogfläsk eller picnicbog är bra att ha hemma på lut i kylen. Då går det snabbt att svänga ihop en läcker och värmande soppa. Toppa med ostkräm och salamichips. 

Ingredienser

4 portioner

50 g salami, skivad

Soppa:
300 g rimmat bogfläsk, tärnat
2 gula lökar, grovt hackade
3 morötter, tärnade
1 tsk smör
1 liter köttbuljong
1 ½ dl risoni eller pastastjärnor
3 msk tomatpuré
2 msk färsk timjan, hackad
½ tsk malen svartpeppar
½ dl persilja, hackad

Ostkräm:
1 dl creme fraiche
½ dl Västerbottensost eller parmesan, riven

Gör så här

Salamichips:
Värm ugnen till 200°. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut salamiskivorna på. Ställ in i nedre delen av ugnen och  torka skivorna ca 7 minuter, så de blir torra och krispiga. Låt kallna på galler.

Fräs kött och grönsaker i smör i en gryta. Häll på buljong och koka upp. Tillsätt pasta, tomatpuré, timjan och peppar. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud ca 10 minuter. 

Ostkräm:
Blanda samman creme fraiche med riven ost.  

Servering:
Rör ner persiljan i soppan. Servera i varma skålar med en klick ostkräm per portion.