Rispappersrullar med kokt skinka, wasabiprimörer och böngroddsallad

Den här rätten har inspirerats av vietnamesiska vårrullar av rispapper och har asiatsik smak från såväl wasabi som böngroddar. En jättegod fredagsrätt med pyssel och plock. 

Ingredienser

4 portioner

4 skivor kokt skinka

4 rispappersblad
½ dl majonnäs
½ dl kesella
1-3 msk wasabi
500 g lättkokta primörer, t ex sparris eller späda morötter, fint strimlade
100 g sockerärter och rättika, fint strimlade

Böngrodsallad:
2 tsk sesamfrön, rostade
200 g färska böngroddar
½ tsk salt
1 gurka, skalad, urkärnad, grovriven

Dressing:
2 msk sweetchilisås
2 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
2 tsk soja

Gör så här

Böngroddsallad:

Blanchera böngroddarna i lättsaltat vatten, häll av i durkslag och kyl ner i isvatten. Pressa med händerna ur överlödig vätska ur gurkan, blanda ned groddarna och lägg i en bunke. Blanda samman dressingen och häll den över grönsakerna, vänd runt försiktigt. Strö över sesamfrö.

Blanda samman majonnäs och kesella, och smaksätt med wasabi. Tillsätt grönsakerna. 

Servering:
Doppa rispapperen i kallt vatten och lägg dem på en fuktig handduk att mjukna. Låt var och en lägga en skiva skinka på varje rispapper. Fördela grönsaksblandningen på skinkan och rulla ihop till ”öppna” paket. Ät genast tillsammans med böngroddsalladen. 

Receptet är framtaget i samarbete med Malin Söderström