Rosmarinmarinerad putsad kotlettrad

Det här är perfekt bjudmat på buffé. Du gör köttet klart dagen före servering och skivar strax innan köttet ska läggas upp. Putsad kotlettrad kan du antingen köpa som den är, eller förädlad till ytterfilé av gris. Om du använder den senare av styckningsdetaljerna behöver du inte dela köttet. 

Ingredienser

10 portioner
1,2 kg kotlettrad, putsad 

Saltlag:
7 ½ dl vatten
5 tsk salt
1 msk socker
1 msk finhackad färsk rosmarin eller 2 tsk torkad
skal av 1 citron, finstrimlat
1 tsk hela svartpepparkorn
1 tsk fänkålsfrö
1 ̶ 3 vitlöksklyftor, pressade

Till servering:
fin olivolja
grov bulgur
kronärtskockshjärtan med persilja och parmesan
marinerade vita bönor med rosmarin och mynta

Gör så här

Dag 1:
Värm ugnen till 125°. Dela köttet på mitten på längden. Lägg köttet i en ugnssäkert form. Stek i ugn 40-60 minuter till innertemperatur 56°. Ta ut och låt svalna.

Sätt dubbla fryspåsar (2 liter) i en liten djup skål, ca 1 liter. Blanda samman alla ingredienser till lagen direkt i påsen. Lägg köttet i påsen, lyft upp ur skålen och knyt till. Låt ligga i kyl i ca 24 timmar. Vänd då och då.

Dag 2:
Ta upp köttet och spara lite av lagen. Skär köttet i lövtunna skivor. Droppa över olivolja. Skeda över lite lag precis före servering. Servera med bulgur, kronärtskockshjärtan och vita bönor. Bjud extra olivolja till.