Rosmarinstekt lammstek

Rosmarin är en välkänd lammkrydda. Här får en stor, härlig stek smak av den välsmakande örtkryddan. Receptet är för 10 portioner. 

Ingredienser

10 portioner

1,5 kg lammstek, benfri
1 stor vitlöksklyfta, strimlad
salt och malen svartpeppar
1 msk stött rosmarin

Gräddsky:
5 dl buljong och silad steksky
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar

Till servering:
potatisgratäng

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Gnid in steken med vitlök. Gör hål i köttet och stick in vitlöken. Blanda salt, peppar och rosmarin och gnid in köttet.

Lägg köttet i en ugnssäker form och stek till innertemperatur 65°, ca 1 ½ timme. Låt vila i smörpapper 15 minuter. 

Gräddsky:
Sila stekskyn i en kastrull och tillsätt buljong så det blir 5 dl. Tillsätt grädde, koka upp, och krydda med salt och peppar.

Servering:
Skär upp köttet i skivor och servera det med gräddsky och potatisgratäng.