Rostbiff med krämig rotselleri, hyvlad blekselleri och smörstekt kapris

En läcker och spännande kombination med rotbiff och två sorters selleri. Servera som förrätt eller på buffé. 

Ingredienser

4 portioner, förrätt

200 g tillagad rostbiff, i tunna skivor

Krämig rotselleri:
200 g rotselleri (ca ¼), skalad
½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche

2 blekselleristjälkar
2 msk kapris
smör att steka i
finklippt persilja

Gör så här

Krämig selleri:
Skär rotsellerin i smala strimlor. Lägg dem i kokande saltat vatten och koka någon minut. Häll över strimlorna i en sil och sänk ned den i en skål med iskallt vatten. När sellerin är kyld, låt den rinna av. Blanda samman strimlorna med majonnäs, crème fraiche,salt och peppar. 

Strimla blekselleristjälkarna tunt. Stek kaprisen i smör.

Lägg upp rostbiffen, strö över kapris och blekselleri och toppa med den krämiga rotsellerin. Strö över persiljan och servera genast.