Rostbiff med lingon- och calvadossås

Rostbiff är bra mat att servera på buffé med många gäster. Det är mat som de flesta gillar, du kan göra den klar i förväg och den är lätt att lägga upp vackert. Receptet räcker till 20 buffé-portioner, om annan mat också serveras på buffén. 

Ingredienser

8 portioner eller 20 bufféportioner

1 kg rostbiff eller innanlår av nöt
salt och grovmalen svartpeppar

Sås:
2 dl rårörda lingon
1 kanelstång
1 dl vatten
2 dl rött vin
1 msk koncentrerad kalvfond
2 msk råsocker
1 msk arrowrot
2 msk calvados
salt och svartpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Gnid in köttet med salt och peppar. Stek i ugn till innertemperatur 60°, ca 1 timme. Låt köttet kallna.  och skär i tunna skivor.

Sås:
Koka lingon, kanel, vatten, vin, fond och socker 10 minuter under lock. Red med arrowrot utrörd i lite vatten. Tillsätt calvados och krydda med salt och peppar. Låt kallna.

Servering:
Skär upp köttet i tunna skivor och servera såsen till. Vill du servera rostbiffen som varmrätt, bjud potatisgratäng eller potatissallad till.