Örtfylld karrésnäcka

Om du skär upp fläskkarré till en platta, kan du fylla den och rulla ihop den tätt. Då blir det så här fina snäckor när du skär upp köttet efter tillagning. 

Ingredienser

8 portioner

1 kg benfri fläskkarré
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
bindgarn

Fyllning:
3 msk fransk senap
2 vitlöksklyftor, rivna
1 msk dragon
1 msk basilika
salt och malen vitpeppar

Till servering:
råstekt potatis
kokta grönsaker

Gör så här

Värm ugnen till 175°. Skär en 2 cm djup skåra längs med hela karrén på ovansidan. Vinkla kniven och skär nästan ut till karrésidan åt båda hållen. Fläk ut köttet till en tunn platta.

Blanda samman senap och vitlök och bred på köttet. Strö över kryddor och salta. Rulla ihop karrén och bind upp med bomullssnöre. Krydda köttet med salt och peppar runt. Lägg över i en ugnssäker form, ställ in i nedre delen v ugnen och stek till innertemperatur 80°, en dryg timme. Ta ut köttet och låt det vila 10 minuter i smörpapper.

Servering:
Skär upp köttet i 8 tjocka skivor och servera med råstekt potatis och varma grönsaker.