Örtkryddade nötfärsspett med bönsallad från Provence

En härlig sallad med bönor och couscous toppas med kryddiga spett av nötfärs. En god och snabblagad vardagsmiddag. 

Ingredienser

4 portioner

500 g nötfärs, 10%
½ gul lök, riven
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk färsk dragon, hackad
1 msk färsk timjan, hackad
salt och svartpeppar

Du behöver också:
grillspett av trä, blötlagda

Bönsallad:
3 dl couscous
3 dl vatten
1 ½ msk olivolja
80 g shiitakesvamp, i små bitar
1 ½ dl svarta bönor, kokta
1 röd lök, i klyftor
10 svarta oliver, delade
salt och peppar
1 msk limejuice
1 ½ msk vatten
1 knippa gräslök, grovskuren
1 knippa timjan, grovhackad

Gör så här

Värm ugnen till 225º. Blanda samman nötfärs, lök, vitlök och kryddor kryddor till en smidig färs. Forma färsen till järpar och krama fast dem på spetten. Lägg dem i en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen. Stek ca 10 minuter, och vrid dem någon gång under tiden.

Bönsallad:
Koka upp vatten och häll över couscousen. Låt dra ca 3 min under lock. Hetta upp oljan och fräs svampen. Skölj bönorna. Tillsätt bönor, lök, och oliver. Blanda med couscousen och krydda med salt och peppar. Blanda limejuice med vatten och häll över. Strö över färska örter.

Servera spetten med bönsalladen.