Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt

Fläskkotletter tillhör den typ av mat man aldrig tröttnar på. Däremot kan man behöva variera tillbehören en smula emellanåt. Varför inte prova dessa örtmarinerade kotletter med grönsakspytt nästa gång du tänker bjuda på kotlett? Den läckra grönsakspytten med mozzarella sätter piff på smakerna.

Ingredienser

4 portioner

Marinad:
2 msk soja
2 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 msk torkade örtkryddor eller 3 msk hackade färska örter
2 vitlöksklyftor, pressade

4 fläskkotletter, á 125 g
2 msk smör
salt och vitpeppar

Grönsakspytt:
300 g zucchini, tärnad
300 g aubergine, tärnad
1 röd paprika, tärnad
1 rödlök, tärnad
2 msk rapsolja
salt och vitpeppar
125 g mozzarella, tärnad

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Marinera köttet ca 1 timme.

Stek grönsakerna i olja och krydda med salt och peppar. Håll varmt. Stek kotletterna ca 3 minuter per sida och krydda med salt och peppar.

Blanda mozzarellan med pytten och servera genast till de nystekta kotletterna.

FLER RECEPT

Rulla till toppen