Örtmarinerade kotletter med grönsakspytt

Fläskkotletter tillhör den type av mat som man aldrig tröttnar på. Däremot kan man behöva variera tillbehören en smula. Så prova gärna den här läckrra grönsakspytten med mozzarella nästa gång du tänker bjuda på kotletter. 

Ingredienser

4 portioner

4 fläskkotletter, á 125 g
2 msk smör
salt och vitpeppar

Marinad:
2 msk soja
2 msk rapsolja
2 msk balsamvinäger
1 msk torkade örtkryddor eller 3 msk hackade färska örter
2 vitlöksklyftor, pressade

Grönsakspytt:
300 g zucchini, tärnad
300 g aubergine, tärnad
1 röd paprika, tärnad
1 rödlök, tärnad
2 msk rapsolja
salt och vitpeppar
125 g mozzarella, tärnad

Gör så här

Blanda samman ingredienserna till marinaden. Marinera köttet ca 1 timme. 

Stek grönsakerna i olja och krydda med salt och peppar. Håll varmt. Stek kotletterna ca 3 minuter per sida och krydda med salt och peppar.

Blanda mozzarellan med pytten och servera genast till de nystekta kotletterna.