Saltimbocca av kotlett med svamppasta

Det här receptet har lite italiensk inspiration men vi har låtit de svenska råvarorna ha huvudrollen. En härlig rätt att laga på sensommaren eller hösten när färsk svamp finns att tillgå såväl i skogen som på torget. 

Ingredienser

4 portioner

8 skivor benfri kotlett, 5 mm tjocka
4 skivor salami
4 skivor västerbottensost
8 färska salviablad
salt och malen vitpeppar
2 msk smör
3 dl torrt vitt vin

Svamppasta:
250 g pasta
½ tsk salt
500 g färsk svamp, ansad
2 schalottenlökar, hackade
2 msk smör
½ dl bladpersilja, hackad
1 dl grädde
gourmetsalt och malen svartpeppar

Du behöver också:
tandpetare

Gör så här

Lägg salami, ost och salvia på fyra av köttskivorna. Lägg på resten av köttskivorna och fäst med tandpetare. Krydda med salt och peppar.

Svamppasta:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek svamp och lök i smör. Tillsätt persilja och grädde. Krydda med salt och peppar och koka ihop någon minut. Blanda samman svamp och pasta.

Stek köttet i smör 3 minuter per sida. Lägg över i en traktörpanna och häll i vinet. Koka upp, sänk värmen till medel och sjud ett par minuter. Ta upp köttet och sila skyn.

Servering:
Häll skyn över köttet vid servering och bjud pastan till.