Saltrulle

Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande. Bjud rulle i tunna skivor som smörgåsmat eller lägg strimlor av rulle i en sallad. Saltrullen håller sig en vecka i kylskåp.

Ingredienser

1 saltrulle

1,2 kg rulle av nöt

Saltlag:

2 liter vatten

1 dl salt

Gör så här

Koka upp vatten och salt. Häll saltlagen kokhet över köttet. Se till att köttet är täckt av lagen. Låt det stå kallt ett par dygn.

Ta upp köttet ur lagen och häll lagen i en stor kastrull. Lägg ner köttet i lagen och koka upp den. Sänk värmen och låt sjuda på låg värme 3 ½ −4 timmar. Prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom när köttet är klart.

Ta av kastrullen från värmen och låt rullen svalna i lagen. Kyl sedan. Skär i tunna skivor före servering.