Sellerisoppa med grillspett

På hösten finns det fantastiskt fin rotselleri att tillgå i grönsaksdisken eller på torget. Så passa på att laga en len soppa och servera den med kött på spett. 

Ingredienser

4 portioner

Spett:
120 g oxfilé, i 4 skivor
120 g fläskfilé, i 4 skivor
2 lammytterfilé, i 4 bitar
120 g kalvlever, i 4 skivor
salt och malen svartpeppar
2 msk smör

Du behöver också:
4 grillspett

Sellerisoppa:
500 g rotselleri, i bitar
det vita på 1 purjolök, i bitar
1 liter köttbuljong
1 dl grädde
salt och malen vitpeppar

Gör så här

Koka selleri och purjolök mjuka i hälften av buljongen, ca 10 minuter. Sila av och spara spadet. Mixa rotsakerna, det får gärna vara lite bitar kvar. Blanda samman moset med spadet och tillsätt resten av buljongen. Tillsätt grädde och krydda med salt och vitpeppar. Koka ihop någon minut.

Krydda köttet med salt och peppar. Stek i smör och trä upp på spett.

Servering:
Hetta upp soppan och häll upp den i varma skålar. Servera soppan med spetten.