Senapsstuvad grönkål med grillad grädde och rökt fläskkarré

Har du prövat rökt fläskkarré? Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Rökt fläskkarré är dessutom klar att äta och passar utmärkt som snabblagat måltid mellan julkalasen. 

Ingredienser

Grillad grädde:

4 dl grädde

2 msk cidervinägersenap

1 tsk dijonsenap

Senapsstuvad grönkål:

1 silverlök

500 g grönkål

50 g smör

2 dl vitt vin

Till servering:

100 g ljust surdegsbröd

200 g rökt fläskkarré

Du behöver också:

utegrill och grillkol

Gör så här

Värm ugnen till 160°. Bryt brödet till servering i mindre bitar och rosta det gyllene. Ta ut och lägg åt sidan. Skär fläskkarrén i tunna skivor.

Häll upp grädden och senapssorterna i en bunke. Ställ den på het grillgöd och lägg på locket på grillen. Titta till grädden efter 5 minuter, den får gärna bli lite bränd i kanterna. Ta då bort skålen från grillen.

Skala och strimla silverlöken tunt. Riv eller skär grönkålen i mindre bitar. Hetta upp smöret i en kastrull och sautera löken mjuk i smöret. Tillsätt kålen och vinet och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt sedan senapsgrädden och krydda med salt och peppar.

Fördela kålen på ett tallrikar och toppa med karrén och brödkrutongerna.

Fler recept